WEST VLAAMS ROODBONT RIBEYE
Mild klimaat, sterk ras! Elk runderras heeft zijn eigen kenmerken en een van dé troeven van het West-Vlaams rood ras is dat de dieren als geen ander Belgisch ras gras weten om te zetten in vlees. Hoe meer gras, hoe meer vlees dus. Het milde zeeklimaat van onze provincie en de rijke bodem vormen dan ook de ideale omgeving voor dit sterke ras vol kracht dat al eeuwen graast in onze weiden. Een zekere ingenieur Franchoo merkte trouwens al in 1959 op dat de dieren van het rood ras van West-Vlaanderen bijzonder populair waren bij vleesspecialisten omwille van de goede vleeskwaliteit. De hoge slachtwaarde van de dieren vormde meteen ook een bedreiging voor het fokmateriaal, stipte Franchoo aan. Mals en fijnvezelig. Maar wat maakt het vlees van het West-Vlaams rood nu zo uniek? De twee kwaliteiten die telkens naar boven komen zijn ‘mals’ en de zeer fijne textuur of de fijnvezelige samenstelling van het vlees. Het heeft ook een mooie donkerrode kleur, is licht en fijn met vet gepersilleerd en heeft een volle, intense smaak, waarbij het fijne vet voor een romige toets zorgt. Krijg je al het water in de mond? Da’s geen verrassing. Ook heel wat topgastronomen in West-Vlaanderen, België en daarbuiten bekennen kleur en kiezen voor het West-Vlaams rood op hun menukaart.
WENSEN OF VRAGEN?
In onze webshop kunt u onze producten bestellen. Heeft u speciale wensen of vragen? Neem gerust contact met ons op!
Heeft u een allergie? Belt u tijdens openingstijden naar de winkel om te horen of dit product geschikt voor u is.
Bereidingsadvies
Word veelal gebruikt als een braadstuk voor op de bbq. Heeft als braadstuk een kerntempratuur van 52 graden nodig om lekker mals te zijn. Dit kan je meten door een kerntempratuurmeter te gebruiken.
Bewaaradvies
Rundvlees kan je maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren. In de diepvries kan je het vlees 6 maanden bewaren
Menusuggesties
Braadstuk
MISSCHIEN IS DIT OOK IETS VOOR U?
Bekijk onze leuke bbq acties!
Veilig betalen: